Hegyhátszentjakab Község Önkormányzata

9934 Hegyhátszentjakab, Kossuth utca 39.

polgarmester@hegyhatszentjakab.hu

+36 94 526 004

Őrségi Polgármesterek közös közleménye

ŐRSÉGI POLGÁRMESTEREK KÖZÖS KÖZLEMÉNYE

Tisztelt Lakosság, Kedves Vendégek!

A mindig vendégbarát és vendégszerető őrségi települések, köztük Hegyhátszentjakab (Vadása tó) a mindenki által ismert rendkívüli járványügyi helyzetben, rendhagyó és népszerűtlen döntések meghozatalára kényszerülnek a közegészségügyi kockázatok csökkentése érdekében. A Vadása tavi és őrségi turistaáradatot illetően teljes mértékben osztjuk a helyi lakosság jelentős részének abszolút jogos felháborodását, akik mindeddig jogkövető módon betartották a kijárási korlátozási intézkedéseket és a polgármesteri kéréseket. A turista özön a veszélyhelyzetben nem egyeztethető össze sem a „maradj otthon!” szlogennel, sem pedig az ennél komolyabb kijárási korlátozásról szóló rendelettel.

Mindezen okokból felszólítjuk a Vadása tóhoz érkező és a kijárási korlátozásokat megszegő látogatóinkat, hagy haladéktalanul hagyják el szálláshelyeiket és ne most látogassák településünket, turisztikai attrakcióinkat, közterületeinket!

Felhívjuk szállásadóink figyelmét arra, hogy aki a kijárási korlátozás idején szállásán vendéget fogad, az a kijárási korlátozást megszegő, jogellenes viselkedést gyakorló magatartást támogat. A kijárási korlátozás megszegése pedig 500.000 Ft-ig terjedő bírsággal sújtható. Nyomatékosan kérjük és várjuk is a jelenleg vendéget fogadó szállásadóinktól, hogy ne a jogellenes magatartást támogassák, hanem a helyi közösség járványmegelőző magatartásával azonosuljanak és a helyi közösséggel legyenek szolidárisak!!!

Az intézkedések foganatosítására felkértük a rendvédelmi szervek együttműködését, akik azt péntek este 18:00 óra után szigorúan ellenőrzik.

A helyi sajátosságok figyelembevételével egyedi önkormányzati intézkedések is foganatosításra kerülnek rendeleti úton az őrség településein.

Kérjük egyúttal a helyi lakosságtól, hozzátartozóktól a húsvéti rokon- és családlátogatások mellőzését is a járványhelyzetre való tekintettel!

Tisztelettel kérem a helyi lakosságot is, hogy ezen polgármesteri intézkedés figyelembe vételével és betartásával lehetőség szerint mellőzze a Vadása tó látogatását az ünnepek alatt! Óvjuk egymást, Óvjuk Családainkat, közösségeinket!

Hegyhátszentjakab, 2020. április 10.

Köszönettel és Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánva:

                                                                      Kránicz Ferenc
                                                                      
 Polgármester

Galéria